A brand name to remember

Jouw bedrijfsnaam is het eerste wat klanten zien of horen als ze bij jou terecht komen. Het is de naam die overal te zien zal zijn: social media, website, folders, producten, … We adviseren dus al meteen: het kiezen van de juiste bedrijfsnaam is een cruciale strategische keuze.

Investeren in je bedrijfsnaam

Elk bedrijf investeert logischerwijs in een fysieke winkel of webshop, website, bedrijfskledij, social media, folders, etc. Echter, al deze elementen kunnen een groot deel van hun impact verliezen als klanten jouw bedrijfsnaam niet lijken te onthouden. Te complexe, lange of onlogische merknamen blijven moeilijker hangen, waardoor veel potentieel tot bedrijfsgroei verloren gaat.

De marketing-funnel start bij het aantrekken van nieuwe klanten tot het terugwinnen van reeds bestaande klanten. Het is hierbij dus evident dat een naam die goed rolt en blijft hangen, ook klanten doet blijven plakken. Het loont absoluut de moeite om hier kritisch naar te kijken en bij te sturen indien nodig.

Een goede bedrijfsnaam zoeken

Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om goed en op een juiste manier na te denken over een goede bedrijfsnaam. Durf compleet te breken met je huidige naam of de naam van collega-concurrenten. Onze experts geven je graag enkele tips mee bij het denk- en werkproces van het zoeken naar een memorabele naam.

1. Uniek

Het klinkt vanzelfsprekend, maar je wil een bedrijfsnaam kiezen die uniek is en uiteraard nog niet in gebruik is, zeker in de eigen sector. Je vermijdt best meteen mogelijke juridische problemen door niet in het vaarwater te komen van een concurrent, en je wil ook niet dat klanten verwarring ondervinden bij het zoeken naar jouw bedrijf. Je moet ook rekening houden met nationale en internationale registraties van merknamen. Vrij technische materie, dus we raden aan je hiervoor professioneel te laten begeleiden.

2. Sterk

Je wil dat jouw merknaam sterk overkomt en een blijvende indruk achterlaat. Het moet een bedrijfsnaam met karakter zijn, alsof het al jaren geïnstalleerd is in de markt. Hoe meer authenticiteit, hoe sneller klanten jou als vaste waarde in de sector gaan percipiëren. Kortom: je bedrijfsnaam moet krachtig zijn, en een straffe indruk nalaten bij je klant.

3. Slim

Wanneer je een bedrijfsnaam kiest, is het altijd goed ook rekening te houden met wat erna volgt. Bij een nieuwe naam hoort vaak ook een nieuw logo & een vernieuwde brand. Denk na over hoe goed de naam zal werken in je marketing- en communicatiestrategie: kan je er leuke woordspelingen mee maken, kan je er een sprekende visuele indruk mee ontwikkelen en een uitzonderlijk logo mee maken, past het bij de waarden en visie van je bedrijfsverhaal, …

De juiste naam is een cruciale stap binnen je algemene bedrijfsstrategie. Hierbij stilstaan is een must! So make sure it fits.

Marleen Vandamme - Strategic Marketeer

En nu?

Eenmaal je één van de belangrijkste keuzes gemaakt hebt voor je bedrijf, is het slim om meteen te gaan nadenken over de volgende stappen, jouw strategie. Ook al staat de naam nu definitief vast, een compleet strategisch plan eindigt natuurlijk niet zomaar wanneer je de juiste gekozen hebt. Say Hey helpt graag verder om jouw pad verder uit te stippelen.