centrum ganspoel

Centrum Ganspoel is een veilige leer- en leefomgeving voor kinderen, jongeren en volwassenen met een visuele en/of meervoudige beperking.

challenge

Centrum Ganspoel vroeg ons om hun missie en waarden in de juiste woorden te gieten en te vertalen naar een heldere branding met bijhorende website. De branding wordt gedomineerd door kleurrijke elementen die een herkenbare basis vormen voor alle online en offline communicatie. 

vormgeving

Kleurrijk in beeld, vorm en taal

Say Hey kreeg oorspronkelijk de opdracht om de huisstijl van Centrum Ganspoel te finetunen. Al snel volgde een volledige rebranding, inclusief frisse update van het bestaande logo, met aandacht voor klare beeldtaal zoals kleurige grafische elementen en warme foto’s.

Daarnaast mochten we hun verhaal online en offline neerpennen. Het resultaat is een sterk staaltje storytelling doorspekt met hartverwarmende getuigenissen en de vakterminologie die zo typerend is voor Centrum Ganspoel.

Een slogan met inhoud

Centrum Ganspoel vroeg ons ook om een krachtige slogan te bedenken die hun 3 facetten – zorg, onderwijs en expertise - evenredig vertegenwoordigt. Samen kozen we voor ‘oog voor leren en leven’, to the point én tegelijkertijd allesomvattend.

fotografie

Beelden die boekdelen spreken

Voor de fotografie wilden we vooral de warmte en geborgenheid van Centrum Ganspoel op de gevoelige plaat vastleggen. Kleurrijke beelden die in één oogopslag het leven tonen hoe het leven van een Ganspoel-bewoner of -leerling eruitziet

branding

We creëerden de branding met oog voor de kleinste details. Bij het kiezen van de kleuren, lettertypes en grafische elementen hielden we ook steeds rekening met de toegankelijkheid voor slechtzienden. Daarnaast wilden we onze klant de juiste tools geven om zelf aan de slag te gaan met een frisse, sprekende en herkenbare communicatie.  

Ik maakte gisteren zelf onze webinar aan de hand van de nieuwe huisstijl en het resultaat is echt top, we worden er allemaal enthousiast van!

Katrien Strauven - Directrice Centrum Ganspoel

Website

Visueel en gebruiksvriendelijk

Ons hoofddoel was om een overzichtelijke website - met een duidelijke navigatie - te maken - die zowel voor mensen met als zonder een visuele beperking gebruiksvriendelijk is. Daarnaast moest het design natuurlijk ook beide groepen visueel aanspreken. We kozen ook hier voor de afgeronde, zachte vormen die kenmerkend zijn voor de Ganspoel-leefwereld.

Maar ook op technisch vlak is de website enorm toegankelijk. Zo laat het design toe om sterk in te zoomen en snel de kern van de zaak te onderscheiden, wat enorm handig is voor mensen met een schermlezer en voor zij die websites bedienen met een toetsenbord of een speciale invoerhulp. 

De uitdaging was om een design met absolute gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een visuele beperking te creëren, en tegelijkertijd ook anderen visueel te overtuigen.

Emily - Webdesigner