Café Vitesse

Als gevestigde waarde in West-Vlaanderen nam Rijwielen Kurt Galle contact op met het team van Say Hey. Een nieuwe generatie stond klaar om een versnelling hoger te schakelen en ging als Café Vitesse verder.

Challenge

Hoe kunnen we een leuk, vernieuwend merk lanceren die de goesting in fietsen en fietstechniek perfect omkadert? Fietsen is gezellig en plezant, voor jong en oud. Dat moet toch in een frisse nieuwe naam te bevatten zijn?

naming

Wij schakelen een versnelling hoger

Gezelligheid én expertise in fietsen combineren met een hippe marketingvibe. Na wat zwoegen, zweten, stampen en bijtanken kwam Café Vitesse als eindresultaat over de finish. Een nieuw merk was geboren.

Benieuwd naar hun reactie? Bekijk de video hieronder.

branding

"Het mag wel opvallen, en liefst met een vleugje nostalgie", dus daar mikten we op in de branding van de fietsenspeciaalzaak. Je voelt vanaf de eerste ontmoeting met het merk dat er een nieuwe dynamiek heerst bij de jonge garde van Café Vitesse. Het geheel werd aangevuld met catchy slogans, duidelijke kleurenkeuzes en fotografie met een knipoog naar het verleden.

Website

Bij de nieuwe naam en nieuwe branding hoorde ook een gloednieuwe website. Een site die de power van Café Vitesse uitlicht, maar ook praktisch genoeg is om vlot het algemeen fietsaanbod en de service van het team te tonen. Hier kregen ook de resultaten van de uitgebreide merkfotografie een welverdiende plaats.

Opening winkel

Om het startschot van Café Vitesse kracht bij te zetten, ondersteunden we hen met een lanceringscampagne. Social media-kanalen werden opgezet en onze marketeers zorgden voor een gerichte strategie. Een combinatie van knappe beelden, teasende animaties en captivating captions.

new location

Het fietsverhaal van Café Vitesse stopt echter niet in Zedelgem. Sinds 2023 zet Café Vitesse z'n koers verder richting Aalter. Dit Oost-Vlaams fietsparadijs van ruim 1.000 vierkante meter zal menig fietser kunnen bekoren.

Interieur

Om de fietservaring compleet te maken, werd er grondig nagedacht over aankleding van het interieur. Café Vitesse is namelijk meer dan een standaard fietswinkel. Ze bieden een totaalbeleving voor de liefhebber, gespecialiseerd advies en ook tal van extra activiteiten voor de Café Vitesse-fanclub.

It's always bike o'clock at Café Vitesse!

Alexander Claeys | bestuurder