Like My Bike

Like my Bike is een allround fietsshop met vestigingen in Knokke en Lochristi. Ze voorzien een uitgebreid gamma, een dedicated service en de juiste fiets voor zowel particulieren als professionelen.

Challenge

Voorheen bekend als het beschrijvende en weinig tot de verbeelding sprekende Bikeshop, gingen we aan de slag om een uniek rebranding te realiseren die gevestigd klinkt en er ook zo uitziet. Nieuwe naam, nieuwe website, nieuwe huisstijl,… Een complete metamorfose zodat de klant ook de tools kreeg om er online & offline mee uit te pakken.

Naming

Om op te vallen in een concurrerende markt zoals de fietshandel, zochten we iets sprekend en catchy. Een naam die herkenbaar is, en een gevoel van vertrouwen en toegankelijkheid uitstraalt. Zoeken naar een geschikte fiets moet vlot gaan en plezier brengen. Liking the bike you ride. Like my Bike.

Branding

Bij zo’n catchy naam hoort natuurlijk een branding die ook het liken overbrengt naar bezoekers. Een passievolle kleur met een herkenbaar lettertype zijn hier key elements. We ontwikkelden ook slogans telkens met de juiste link naar het brand en professionele fotografie die het verhaal mee kan dragen.

Fotografie

De rode kleur krijgt een duidelijke centrale plaats in de fotografie. Zo wordt nog meer de nadruk op de passie voor het fietsen maar ook een passionele service gelegd. De beelden zijn straightforward, zonder filter of zwart-wit overlay. Andere storende kleuren & elementen werden ook op handige manier vermeden.

launch

Een verhaal van liking & loving zorgde voor de perfecte tools om er online mee uit te pakken. Het doelpubliek wordt persoonlijk aangesproken en de kleuren zorgen voor een opvallende aanwezigheid op de verschillende sociale media. You will definitely like the bike you ride.

Likeable webdesign

Een website die gebruiksvriendelijk is en warmte uitstraalt door de combinatie van de flashy kleur & het menselijk karakter in de foto's. De core business van Like my Bike komt heel prominent naar voor: de passie voor fietsen en het leveren van een persoonlijke service, altijd met de glimlach.