Vergroot je bereik met social videomarketing

Sociale videomarketing maakt ongetwijfeld deel uit van een doordacht marketingcommunicatieplan om elk doelpubliek te bereiken. Het doel is om vooral betrokkenheid te vergroten aan de hand van originele en leuke video's en deze te posten op verschillende sociale media: Facebook, Instagram, YouTube, je website en zoveel meer.

Een geslaagde videomarketingcampagne, de sleutel tot succes.

In een geslaagde sociale videomarketingcampagne is inhoud en strategie belangrijk in combinatie met de extra waarde die je creëert. De kijker moet vanaf de eerste seconde betrokkenheid voelen. De video moet een bepaald gevoel opwekken, een reactie uitlokken of aanzetten om de video te verspreiden/te delen met de sociale kringen van haar doelgroep. De juiste sociale strategie is de sleutel tot succes.

Een specifieke contentstrategie staat niet vast. Test je grenzen, verruim je horizonten als bedrijf, wees creatief maar zorg steeds voor relevante inhoud.

Bas Verplancke | Digital marketeer bij Say Hey

Van Instagram stories tot TikTok video’s

Social media apps groeien voortdurend. Bij bestaande apps komen nieuwe features bij en nieuwe apps worden op de markt gezet. Creëren van videocontent wordt dan ook alsmaar gemakkelijker. 

Instagram

Instagram Stories bijvoorbeeld. Niet enkel foto’s, maar ook video’s delen is mogelijk: creëer jouw story, promoot een product of gun je doelgroep een blik achter de schermen. Instagram Stories en Instagram Live Stories blijven slechts 24 uur zichtbaar, maar geven een live-gevoel en zorgen voor betrokkenheid. Ze laten zien waar je als bedrijf mee bezig bent, doen je bedrijf dichter bij je doelgroep staan, bouwen vertrouwen op met je (potentiële) klant en zorgen zo voor een verhoogd engagement.

Facebook

Hetzelfde geldt voor Facebook. Van de aankondiging van nieuwe projecten, producten of andere nieuwigheden tot de aftermovies van evenementen. Facebook wordt een steeds belangrijker platform voor videocontent, zorgt voor meer interactie en laat je bedrijf groeien.

TikTok

Daarnaast wordt voor social videomarketing zelfs gebruik gemaakt van TikTok, een sociale media app waarmee je in een handomdraai korte muziekvideo’s maakt, deelt en die zomaar viraal kunnen gaan. Niet het aantal likes, maar wel de inhoud van het filmpje maakt het verschil. Een gekke video van een onbekend profiel kan zo plots erg goed scoren en veel mensen bereiken. Hoewel deze app momenteel gericht is op tieners, waait de wind gestaag over naar bedrijven.

Een sterke video die viraal kan gaan, klinkt voor veel bedrijven als muziek in de oren.