Dat tikkeltje extra voor je merk met motion design

Bewegende beelden zijn de tool om als onderneming snel en efficiënt informatie over te brengen aan je doelgroep. De TikToks en Reels van deze wereld genereren immens veel videocontent en houden gebruikers soms urenlang hooked   aan hun apparaat. Eén van de mogelijkheden om het verschil te maken met video is motion design. Wat is het en waarom kan jij het gebruiken?

Uitgetekende animaties met een story

In essentie gaat het om alle vormen van bewegend beeld die niet met live footage opgenomen worden, maar geanimeerd of getekend zijn. De shortvideo’s vertalen een berg aan informatie op een zeer efficiënte manier naar de doelgroep. Waarom drie alinea’s schrijven die bijna niemand zal lezen als je het in een video van 5 à 10 seconden kan in beeld brengen.

Jouw online publiek aantrekken in een oogopslag

Motion design biedt jouw onderneming heel wat mogelijkheden. We nemen als online publiek namelijk niet vaak meer de tijd om heel veel content in detail te bekijken of lezen, we scannen vooral zaken in een korte oogopslag. Interessante beelden trekken de aandacht van de kijker, iets waar motion design voor kan zorgen.

Onmiddellijke impact

Met zorg je dus voor aantrekkelijke visuals en animaties compleet in de kleuren van jouw huisstijl. Op die manier creëer je een onmiddellijke visuele impact en verhoog je de betrokkenheid van je digitale volgers en potentiële klanten.

Make it part of your brand

Herkenbare en duidelijke animaties geven je merk een nieuwe dimensie, en helpen jou om snel en gericht te communiceren naar de buitenwereld. Het kan dienen voor verschillenden doelen: maak het typerend voor je brand en gebruik het consequent in je communicatie of gebruik het om op te vallen wanneer je een nieuwe dienst of gloednieuw product aankondigt.

Spreek je doelgroep aan voor ze wegswipen

Een video maken kan vandaag bijna iedereen, maar de juiste video creëren? Dat is iets helemaal anders. Zeker deze korte video’s moeten een sterk verhaal hebben. Daarnaast moet de boodschap in motion design in enkele seconden duidelijk zijn, op maat van de doelgroep, en ze aanzetten tot interactie met je merk. Lukt het niet om de aandacht te trekken, dan is de volgende video voor je targets only one swipe away.

Voor je socials én je website

Met motion design geef je je brand een extra dimensie. Enerzijds kun je ze gebruiken op je sociale media als een vorm van videomarketing, maar anderzijds verdienen deze korte animaties ook een plaatsje in jouw webdesign. Ze brengen dynamiek op je website en zorgen voor diversiteit naast het gebruik van kenmerkende fotografie en rake teksten. Zoek je naar een manier om jouw merk meer in the picture te zetten? Motion design is the key!