UX & UI design

Alle kwalitatieve websites hebben twee ingrediënten gemeenschappelijk: een optimaal gebruiksgemak en een visueel aantrekkelijk design.

Onze UX- en UI-designers zijn cracks in het begrijpen, ontwerpen en evalueren van gebruikersinterfaces. Hun einddoel? Het creëren van een intelligente lay-out waarmee onze developers aan de slag kunnen gaan. 

Alles moet logisch in elkaar zitten. Het is namelijk de bedoeling dat de bezoekers in staat zijn om gemakkelijk te navigeren, zonder veel na te denken, volgens het ‘just go with the flow’-principe. Een minimum aan clicks, strategisch geplaatste call-to-actions en page folds vormen dan ook samen de heilige graal van UX.

UI without UX is like beauty without brains

Onze UX-designers – UX staat voor User Experience – gooien alles in de strijd om 100% gebruiksvriendelijkheid te bereiken. Ze focussen hierbij op het analytische en technische aspect. De designers bekijken het ontwerp volledig vanuit het standpunt van de bezoeker en formuleren een antwoord op de volgende vraag: hoe beleeft jouw doelpubliek de website?

Martin LeBlanc

A user interface is like a joke.
If you have to explain it, it's not that good.

Natuurlijk wil het oog ook wat en daar zorgen de User Interface Designers voor. Zij doen het volledige plaatje kloppen en bepalen de visuele richtlijnen en styling van de foto’s, illustraties en tekst. Daarnaast leggen de UI-designers ook de plaats van alle elementen vast (interface layout) en zorgen ze voor een eenvoudige interactie (interaction design).